dinsdag 2 december 2008

Blij weerzien na 6 weken...

Zes weken heeft het geduurd, maar eindelijk zijn de 23 dozen die we verscheept hadden op 20 oktober gearriveerd! Thomas is ze gisteren gaan oppikken met een nogal groot uitgevallen vrachtwagen(tje). Je moet hier altijd oppassen als je een voertuig huurt, want voor je ‘t weet, smeren ze je ongevraagd een gratis “upgrade” aan omdat het kleinere model niet in voorraad is. Nu goed, er zijn geen accidenten gebeurd, we hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om een kerstboom in te slagen, en de inboedel waar we zo lang op gewacht hebben, staat in de woonkamer te wachten om uitgepakt te worden. Hopelijk krijgen we het allemaal wat opgeborgen in ons mini-appartement.







Het verlengde weekend (4 dagen is hier echt wel redelijk uitzonderlijk) was ook weer zeer de moeite. Donderdag waren we te gast bij Nico, een Belgische collega van Marian, en zijn Amerikaanse vriendin, Allison, voor een traditionele, en heerlijke Thanksgiving-maaltijd waarbij een gevulde kalkoen natuurlijk niet mag ontbreken. Een deel van de familie en vriendenkring van Allison en Nico was er overigens ook (sommigen zelfs overgevlogen). Op Thanksgiving mag blijkbaar niemand alleen vieren. Het is een familiefeest bij uitstek, hier nog meer dan kerstmis. We hadden weer ‘s geluk! Een andere uitschieter was ons bezoek aan de Multnomah Falls en omliggend natuurgebied op zondag. Zoek Thomas, Emma en Marie op het brugje...










Met de kindjes is alles heel goed. De fotograaf is op de kribbe langsgeweest voor klasfotos.
















Emma heeft een eerste tandje gekregen, en Marie proberen we warm te maken voor het nakende Sinterklaasfeest door een beetje training vooraf. Braaf zijn, schoentje zetten, liedjes zingen, snoepje krijgen, ... Voorlopig is ze nog geen al te grote fan.

5 opmerkingen:

sandra zei

Hallokes Marian en Thomas,
Na een beetje zoek werk heb ik jullie gevonden.
Ik ben blij dat alles goed verlopen is en dat jullie het goed stellen daar.
Marieke en Emma zien er ook stralend uit,Het zijn echte schatte.
Ik kom zeker en vast geregeld eens piepen ,dat is beloofd.
Heel veel liefs en dikke xxxxjes
sandra

Sophie & co zei

Dag familie Plomteux,
Naar ik kan lezen geraakt bij jullie ook stillekes aan alles in orde. Het komt ons toch weer bekend voor: wachten op luchtvracht, grotere auto krijgen want geen kleinere.
Nog even antwoorden op jullie vraag. Ik heb een L2-visum en mag hier werken (maar blijf thuis o.a. voor de kindjes) en heb ondertussen zo n twee weken mijn SSN. Ik heb dan ook mijn Texaans rijbewijs kunnen halen vorige dinsdag. Ik denk dat een SSN normaal niet zo lang op zich laat wachten, hoor, maar ze (en we) hebben hier wat last gehad van orkaan Ike.
Veel succes nog and Happy Holidays!

Sophie en co

Marian,Thomas, Marie, Emma en Laura zei

Hoi Sandra,

Leuk dat je ons gevonden hebt! Wij zijn jouw emailadres namelijk kwijt en konden je niet meer bereiken...

Hopelijk tot mails!
Thomas, Marian en de kindjes

Veerle, Niels en Lore zei

Hoi vriendjes,

wij zijn erin geslaagd dit hoogtechonologisch vernuft te doorgronden en een reactie op jullie blog te plaatsen.
Jammer genoeg hebben we geen afscheid kunnen nemen voor jullie vertrokken, maar we blijven jullie avonturen met veel interesse volgen. Blijf zeker veel foto's plaatsen, dat is altijd leuk om zien! Veel liefs van ons en alvast prettige feestdagen gewenst!
Veerle, Niels en Lore.

tante Agnes zei

dag Marjan en Thomas, wij hopen dat het blijde nieuws al tot bij jullie is geraakt. Jan en Nele hebben een flinke zoon gekregen.Geboren op 10 december, 4.170 gr en 51 cm.
Ik kom regelmatig eens bij jullie binnen kijken. Het is leuk om te lezen dat het jullie goed gaat. Hebben jullie mijn vorige mail gekregen?

groetjes en prettige feestdagen van tante Agnes en nonkel Hugo