dinsdag 10 maart 2009

Examens achter de rug!

Tja... we hebben jullie de laatste tijd weer verwaarloosd, he! Maar daar waren zoals in onze vorige blog vermeld dan ook goede redenen voor. We moesten de eer van ons Belgenlandje hier immers hoog houden...

Eerst heeft Marian haar paper gepresenteerd op ISSCC. Dat is zo'n beetje de topconferentie in haar vakdomein, dus toch wel belangrijk dat je daar een goed figuur slaat. Thomas en de kindjes moesten het dus een vijftal daagjes zien te redden zonder hun supermama. Ze hebben het overleefd, zij het maar op het nippertje... Gezien de economische crisis zal Marian vermoedelijk niet veel moeten reizen de komende maanden. Dan is die crisis toch nog ergens goed voor... ;-)




Thomas, die maar geen respons krijgt op zijn sollicitatiebrieven (zijn applicatie voor de job die hij het meest geschikt vond, heeft na 53 dagen nog steeds de status "Evaluating job fit"), heeft het dan maar over een andere boeg gegooid. Hij heeft de afgelopen maand heel hard gestudeerd om toegelaten te worden voor een MBA-programma aan de Portland State University. Vandaag heeft hij hiervoor zijn laatste examen afgelegd. En de resultaten mogen er zijn. Voor de TOEFL-test behaalde hij110 op 120 (96-percentiel). Op de GMAT scoorde hij 760 op 800 (99-percentiel). Hoewel we pas eind april zullen weten of hij ook effectief toegelaten wordt, is dit wel een opsteker van formaat.

Marieke en Emma doen het hier heel goed. Emma kan sinds enkele weken kruipen, dus nu moeten we er constant over waken dat ze geen speelgoed van Marie inslikt. Ze is ondertusen ook tien maanden oud geworden. Marie leert veel Engels op de kribbe. Regelmatig hebben we discussies of het nu bijvoorbeeld "hondje", dan wel "doggie" is. We zullen nog hard op onze strepen moeten staan als we haar Nederlands op peil willen houden.



Onze oma heeft haar operatie achter de rug, en die is gelukkig goed verlopen. Ook alle testen zijn positief. Ze moet nu revalideren, en hoewel ze graag sneller progressie zou willen maken, hebben we toch de indruk dat het allemaal gunstig evolueert. We denken dan ook veel aan haar.

Onze reis naar Belgie ligt nu ook vast. We arriveren op 22 augustus, en vertrekken alweer op 7 september. We proberen een agenda op te stellen die ons toelaat om jullie allemaal te zien.

Geen opmerkingen: