dinsdag 8 maart 2011

Kindjes-update

We delen graag enkele recente mijlpalen ten huize Plomteux met jullie.

  1. Laura kan sinds een kleine maand kruipen. Hoewel we heel fier zijn op haar, maakt dat het leven van mama en papa er natuurlijk niet simpeler op. Voordien dienden we er gewoon voor te zorgen dat een zone van zowat 1m diameter rond Laura vrij bleef van Marie en Emma’s speelgoed. Dat speelgoed is namelijk meestal niet baby-proof en heeft vreemd genoeg de neiging om zich over het hele huis te verspreiden. Laura heeft ook een voorliefde voor “elektrische kabels” (video-kabels, audio-kabels, seriele kabels,...). Waar ze er ziet liggen, kruipt ze ernaar toe en ze zou ze nog liefst van al opeten. Als dat geen elektronisch ingenieur wordt... ;-)


  2. Ook Emma heeft groot nieuws. Zij heeft geen pamper meer nodig, overdag noch ’s nachts. Fijn voor ons om weer maar een kindje meer in de luiers te hebben. Emma zingt ook heel graag en kan eigenlijk (in tegenstelling tot haar mama en haar grote zus) echt goed op toon zingen. Haar beste vriendinnetje op de kribbe heet Molly.




  3. Marie tenslotte ontwikkelt zich tot de artiest van de familie. Zij tekent enorm graag en levert dagelijks echte kunstwerkjes af. Mama kleeft ze tegenwoordig op haar laptop, wat Marie natuurlijk erg fier maakt. Daarnaast begint ze voor een 4-jarig al verdacht veel grote-meisjes manieren te vertonen: “Deze schoenen passen niet goed bij mijn rokje.” Of: “Kijk mama, dat is Hannah Montana” (denk de uitspraak van “Hannah Montana” met een zwaar Amerikaans accent).

Verder gaat het goed met ons, al slorpen de Portland State University en Intel veel tijd op. In de weekends proberen we tijd vrij te maken voor uitstapjes met de kindjes, en met vrienden. Zo gingen we vorige week naar een basketbal wedstrijd van de Blazers met Nico, Allison, Thomas en Amy. De match was ongelooflijk spannend met een driepunter van Portland die in de laatste seconde zorgde voor een gelijkspel, en dus overtime. Na 5 extra minuten nagelbijten wonnen onze Blazers met 1 punt verschil. Het hele stadium vierde feest... Vorige vrijdag stond een bezoek aan een bar, “Jubitz”, op het programma. We vierden er Nico's en Thomas’ verjaardag met enkele vrienden. Live country muziek en dansende cowboy-Amerikanen konden natuurlijk niet ontbreken.

Marie en Emma zijn tegenwoordig veel gevraagde gasten op de verjaardagsfeestjes van al hun vriendjes, wat ons wekelijks wel eens naar Pump-It-Up (springkastelen), PlayDate PDX (binnenspeeltuin) of Al’s Family Fun Center (bowling alley) brengt. Natuurlijk zijn pizza EN cake EN frisdranken steeds van de partij op deze uitspattingen.







Geen opmerkingen: