dinsdag 21 juli 2009

Nieuwe keuken

Nu denken jullie misschien : "Amai! Investeren die daar al in een nieuwe keuken!" Bijgevoegde foto kan dan misschien enige verduidelijking brengen. Nu onze kindjes de hele dag thuis zijn bij Thomas en het gezelschap van andere kinderen moeten missen, vonden wij het geoorloofd hen eens extra hard te verwennen met een superdeluxe speelgoedkeukentje. Het meubel dat zo ongeveer onze halve woonkamer in beslag neemt, was meteen een grote hit, en lijkt bovendien een goed drukkingsmiddel om Marie het duimen af te leren. Als ze duimt, verdwijnt het keukentje immers onverbiddelijk in een andere kamer.
Het weer is hier momenteel prachtig! Nu ja, zo prachtig dat het zonder airco soms wel wat te warm is. We geraken 's avonds dan ook niet altijd meteen in slaap. Gelukkig zijn er dan voldoende activiteiten om ons af te matten : vrijdag een Belgisch etentje, zaterdag een Italiaans huwelijksfeestje, en zondag opnieuw een etentje met een hele bende in een Perzisch restaurant. Ook het zwembad biedt soms een verfrissende uitweg.
Enkele weekends geleden zijn we met enkele van onze goede vrienden hier naar Sauvie Island gereden om bessen te plukken. Oregon staat bekend voor z'n bessen en de "U-pick"-formule, waarbij je zelf mag (of moet) plukken, en betaalt per geplukte kilo (of eigenlijk pound). Het eilandje ligt op een kwartiertje rijden van onze woonst in de Columbia rivier. Het was weer 'ns heel leuk! Een bes in de doos, een in de mond...

1 opmerking:

fam. LEYSSEN, Bree zei

keitof zo een super de luxe keuken, de kindjes veranderen flink, ze groeien als kolen. Nu kunnen ze hun kookkunsten testen bij hun proefpersoon: papa. nmhnmh
geniet van het mooie weer want hier kan het met tijden weer zeer belgisch zijn! (zon, wind, regen,... dit alles in een paar uur tijd)
groetjes vanuit bree en tot ziens volgende maand.