donderdag 30 april 2009

Na regen ...

Deze week is er veel beter nieuws met betrekking tot Thomas' toekomstplannen. Eerst viel de toelatingsbrief van Portland State in de bus (hadden we eigenlijk al wel een beetje verwacht), en een paar dagen later vernamen we dat Thomas een van de gegeerde assistentschappen toegewezen krijgt. Zo'n assistentschap betaalt een beetje, maar is vooral interessant omdat je volledige inschrijvingsgeld van dat jaar kwijtgescholden wordt (voor een non-resident bedraagt dat zo'n $20,000 USD per jaar). Daardoor worden de studies dus ook financieel een beetje haalbaar. Het is nu dus vrijwel zeker dat we vanaf september terug een fulltime student/assistent in ons gezinnetje hebben. Nu alleen nog hopen dat onze visa probleemloos verlengd geraken.




Verder gaat het leven hier zijn gewone gangetje. De kindjes doen het allebei heel erg goed. Emma kan al flink rechtstaan, en zal waarschijnlijk snel kunnen stappen. Marie gaat overdag zonder pamper naar de kribbe, en soms komt ze zelfs met dezelfde broek weer naar huis. Marian moet hard presteren, maar doet haar job graag.


We proberen de Belgische cultuur hier ook wat ingang te laten vinden. Zaterdag hebben we voor een hele bende mosselen met handgesneden frietjes klaargemaakt. Iets waar we in Belgie misschien niet zo snel aan zouden beginnen, maar hier heb je toch net iets meer de drang om je land en cultuur op de kaart te zetten.


En natuurlijk kijken we ook uit naar de komst van mammie en pappie. We verwachten ze zaterdag. Als de varkensgriep nu maar geen roet in het eten gooit...

4 opmerkingen:

fam. LEYSSEN, Bree zei

hoi,

amai wat groeien Marie en Emma als kolen.
Thomas proficiat met je aanbieding, wij duimen met jullie ivm jullie visa.
Geniet van de komende weken met de grootouders.
Groetjes vanuit Bree

Unknown zei

Dag broer, zus en nichtjes!

Mammie en pappie zijn met al hun gesmokkel voorbij de douane geraakt! =) Nog even en ze zijn helemaal van jullie!

xx

Rein Lemmens zei

hallo,

dankzij marion komen we op jullie blog uit. leuk om lezen.

veel succes met de verlengde studies,

rein

Unknown zei

Vanavond in Wijgmaal geweest.Zo jullie blog ontdekt. Jullie paps liep met één kruk gezond rond. Heb de vijzen gezien waarmee hij die 7 jaar heeft rondgelopen.... kan tellen !!!
Jullie mams breien en wijnfles openen met een moeilijke schouder blijkbaar.
Een knuffel aan de kinderen en tot in de grote vakantie
Groetjes vanuit het verre Ekeren
N.Jo & T Judith et les autres